ב-20 ביוני 2017 התפרסם סרטון שסיפר כי בתחילת שנת 2016 מצאה קבוצת אנשים באקראי, חלל תת-קרקעי ברמת נאסקה בפרו (430 ק"מ דרומית מזרחית לבירה לימה). מכסה אבן מכוסה בחול סתם פתח שמתחתיו נחשפה מנהרה שהובילה לחלל ובו היו 6 מומיות מוזרות.
בתחילה, ההנחה הייתה שמדובר במין של ילידים מקומיים, כמו רבים שנמצאו באיזור זה, אך עד מהרה התברר כי מדובר במשהו אחר לגמרי.
שלוש מהמומיות היו בוגרות ושלוש אחרות בגודל של ילדים וגילן תוארך לשנים 245-400 לספירה. לכל המומיות היו 3 אצבעות בלבד בידיים וברגליים, ארוכות באופן יוצא דופן, גולגולות מוארכות וכולן היו מכוסות בחומר לבן, דומה לגבס.
אחת הגופות כונתה "מריה". הגופה נמצאה בתנוחה עוברית וגובהה היה בין 165-170 ס"מ. המומחים שבדקו את הגופה מנו יותר מחמש עשרה סתירות לאנטומיה של המין האנושי. למשל-
צילומי רנטגן של הגופות הראו דברים מוזרים נוספים-
מחקרים גם גילו כי החומר הלבן שכיסה את הגופות מורכב בעיקר מסיליקה(צורן) שנוצר משקיעה בימים או באגמים של צורניות- אצות חד תאיות המכוסות בצורן. החומר מייבש ומשמר רקמות, דוחה חרקים ומעכב פטריות ובקטריות, כך שהגוף נשמר במצב מושלם.
כל הרופאים, המומחים והמדענים שבדקו את הגופות אישרו כי לא מצאו כל ראיות להונאה. לא נמצאו כל עקבות של מניפולציה כירורגית, מיקרו כירורגית וכימית וכן לא נמצאו חתכים, תפרים וכד'.
יתר על כן, הם מצאו סימנים משניים שנטו לאשר את השלמות והאותנטיות של הגופות.
מכון אינקארי בקוסקו ביצע מחקר מעמיק במומיות וקבוצת מדענים בראשות ד"ר אדסון ויוואנקו העריכה כי רק לאחת הגופות יש DNA אנושי ואילו בשאר הגופות התוצאה הייתה לא ברורה.
העיתונאי, איש הטלוויזיה וחוקר העב"מים, חוזה חיימה מאוסן (Maussan) אמר "לא יודע אם הם הגיעו מכוכב אחר או לא, אבל הם לא נראים בני אנוש. כל האיברים שאתם רואים- הראש הגדול והמוארך, האצבעות הארוכות ומספר העצמות המרכיבות את הידיים והרגליים הם לא רגילים".
במסיבת עיתונאים שנערכה בלימה ביולי 2017, טען מאוסן כי מבין הגופות שהתגלו, לשלוש היו מאפיינים שקרובים יותר לזוחלים מאשר לבני אדם".
חשוב לציין שיש מומחים וחוקרים לא מעטים שחושבים שמדובר בהונאה וזיוף. גם הקונגרס העולמי ללימודי מומיות קבע שהגופות הורכבו מעצמות של בני אדם שנלקחו ממספר גופות.
לעומתם טוען מאוסן שאף אחד לא הוכיח שמדובר בזיוף וכי הוא יציג הוכחות נוספות אם עדיין יש ספקות.
אם זה זיוף, אין ספק שמי שיצר אותו היה צריך להיות גאון בכדי לייצר זיוף מושלם כזה.






