סיכמה, תרגמה והביאה לפרסום: אביטל בר – ממופון ישראל
Jaim Maussan
המכונה חיים, עיתונאי וחוקר עב"מים 30 שנה במקסיקו ופרו, מספר בהתרגשות בכנס ה-EXPO שהתקיים בלוס-אנג'לס, על גילוי הגופות בנסקה ועל תהליך המחקר והממצאים הראשוניים שנמצאו. הדיווח שלו מאד אותנטי כשהוא מלווה במשלחת של חוקרים בתחומים רבים: ארכיאולוגים, רנטגנאים, חוקרי אבולוציה של האדם, חוקרי עצמות ומוח ועוד.
בשל הקושי לממן מחקר מסוג זה, הם בקשו מארגון Gaya שיעזור להם לממן את המחקר הזה כשהממצאים נשלחו לרוסיה, קנדה ועוד מקומות בעולם. בנוסף היה להם קושי עם הרשויות המקומיות שלא הבינו את חשיבות המחקר והממצאים ורק לאחר שנוכחו לראות את תשומת הלב העולמית לנושא, השתכנעו שזה חשוב ואישרו להם נגישות לממצאים. לדעת חיים והחוקרים הממצאים ישנו את ההסטוריה.לעניין: הגופות נמצאו במערה באזור נסקה ונראו כמו מומיות רק שהן לא נחנטו בדרך המוכרת שמומיות נחנטות אלא נראו יותר כגופות מיובשות ומצומקות וכן כל האיברים הפנימיים היו קיימים בתוך הגוף. ביניהם נמצא תינוק כנראה כבן שנתיים שככל הנראה נהרג על ידי סכין. הגופות היו מצופות באבקה לבנה מעורבבת בנוזל שהתקשתה על הגופות והיא שעזרה להן להשתמר כל כך טוב. החומר הזה נקרא דיאטומיד ומכיל גם סיליקון. המבנה שלו גורם לדיפוסיה של נוזלים ומייבש וכן מרחיק חרקים מלפגוע בגופה. גיל הגופות כ-5,000 שנה לפחות.
מצאו כ-20 אנומליות – ממצאים בלתי מוסברים ומסתוריים שלא התאימו לאבולוציית האדם על כדור הארץ: עצמות הזרועות והרגליים היו ללא מפרקים, ארוכים ועבים כשל גורילה, בכף היד ישנן שלוש אצבעות ארוכות מאד בעלות 6 מפרקים, מספר הצלעות רב והן ישרות כמעט ב-90 מעלות ובמרחקים גדולים יותר משל האדם, דבר שאפשר להם תנועה רחבה יותר. הצוואר ארוך מאד, מבנה הגולגולת מאורך מאחור וגם מלפנים אינו דומה לזה של האדם. ארובות העיניים גדולות מאד ונתאפשרה תנועת עיניים כמו של לטאה. גם מבנה האוזן אפשר שמיעה של צלילים רגילים וצלילים שאוזן אדם אינה שומעת בדרך כלל.
נתגלו שני דברים מפתיעים במיוחד: בשורש כף היד נמצאו לוחיות מעוגלות ממתכת לא ידועה וכן על חזה שאר הגופות לוחית מתכת. הדבר השני הוא שבצילום רנטגן של אחת הגופות נתגלו לא פחות משלוש ביצים ברחם הגופה שהייתה של נקבה.הגופה שנקראת "מריה", בעלת זרועות מאד עבות ומגושמות, לא נראו מפרקים בזרועות וברגליים. בעלת עיניים מאד גדולות, מתה כנראה ממחלה. היא הייתה שונה משאר הגופות בכך שבכף היד אצלה נמצאו אצבעות בעלות 5 מפרקים ולא 6 כמו אצל האחרים. שאר הגופות היו באורך 25 אינץ' ונראו רפטיליאנים שהיו דומים במבנה ללטאות. עורם היה מחוספס כשל לטאה, מבנה העיניים, צפיפות העצם נמוכה כדי שהגולגולת תהיה קלה לנשיאה על צוואר דק וארוך, תנועת הרגליים לא כשל אדם אלא ישרה בהליכה מקובעת.
כשבדקו את הרכב ה-DNA של הגופות גילו שיש 30% דמיון לDNA של האדם אבל 70% אינו אנושי כלל ואינו של אף חיה אחרת שהישוו את הDNA שלה כולל פרימט, לויתן, תנין ועוד. החוקרים טענו שהאבולוציה אינה מכדור הארץ ושזה נראה כמו מיזוג של אדם ושל משהו אחר לא מפה.החוקרים קישרו את המידע למידע אחר של שרידי פסלים שומריים שנתגלו בעיראק מהתקופה שקדמה לעיר הראשונה בעולם אור כשדים ונמצאו בתל אבו-בהיד. הפסלים אף הם הולכי על שתיים, גברים ונשים עם ראש דמוי לטאה, עיניים גדולות מלוכסנות כשאחת הנקבות מחזיקה תינוק אף הוא עם אותם פנים. על כתפיהם סימני דרגות אולי לסמל כוח או דרגה בכירה.יחד עם זאת, טוען חיים שנמצאו גופות נוספות במרחק שבין נסקה לפרקס. גופות בעלי גולגלות מאורכות, שער ג'ינגי, עיניים כחולות ועור בהיר שמזכירות יותר את הפרעונים מהמזרח התיכון. לדעת חיים זהו גזע אנשים שנוצר מחיבור של הרפטיליאנס האדם ועוד משהו שלא מכדור הארץ ולכן ממצאים אלו שיהיו תוצאות סופיות שלהם לקראת מאי-יוני ישנו את ההסטוריה הידועה לנו על האדם וכדור הארץ.